Glasvezel PDF Afdrukken E-mailadres

Confra steunt Glasvezel in Velserbroek - Glasvezel is niet meer weg te denken in onze maatschappij. Door een steeds toenemende vraag naar bandbreedte is deze techniek breed  omarmt. Het is enkel niet altijd kosten dekkend om glasvezel aan te leggen voor aanbieders. Immers als niemand er om vraagt, kan het aanleggen wel tot 6.000 euro per huishouden kosten.

De toepassingen voor glasvezel nemen hand over hand toe. Het meeste gebruikt is het internet. Het internet wordt ook in toenemende mate niet gebruikt voor alleen surfen over het web, maar ook als drager voor vele andere toepassingen. Meeste bekenden zijn natuurlijk e-mail en video kijken. Maar ook in de zorg is bandbreedte steeds belangrijker. De regering wenst dan ouderen en hulpbehoevenden steeds langer thuis blijven. Met technieken als apps, bewegingssensors en camera's kan een hoop zorg thuis worden gegeven. 

Maar ook medische toepassingen. Ik heb enige jaren  geleden al een landelijk netwerk ontworpen voor een medisch laboratorium in samenwerking met een internationale fabrikant van Glusose meters. Hiermee is het mogelijk om in de praktijk (of thuis) een meting te doen en deze binnen de minuut in het laboratorium te krijgen. Dit scheelt dagen met de praktijk nu.

Velserbroek dient als locatie met veel gezinnen waarvan 51% nog opgroeiende kinderen heeft, toegang te hebben tot breedband internet. Voor meer informatie http://glasvezelinvelserbroek.nl/